Veelgestelde vragen - FAQ's
Is er iets niet helemaal duidelijk of wil je ergens meer over weten? Misschien staat jouw vraag er wel tussen!
If you have any questions, please contact us by sending us a message to info@thelittlewalkofhorrors.com or by leaving a comment on our contact page.
Inhoudelijke vragen over de Horrorwalks
Wat is een Horrorwalk precies?
De naam "Horrorwalk" klinkt spannender dan het is. Nu denk je misschien dat er acteurs tevoorschijn springen om je de stuipen op het lijf te jagen tijdens je wandeling. Dat is zeker niet het geval! We noemen het een Horrorwalk omdat het méér is dan een spokentour. Je komt namelijk ook langs gebouwen en plaatsen met een bloederige geschiedenis.
Komen er nog nieuwe Horrorwalks bij?
Zeker wel! Er zijn heel veel plaatsen in Nederland met een duistere kant. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Na Nederland zijn we zelfs van plan om Horrorwalks in andere steden binnen Europa aan te bieden. Houd de website en de socials dus in de gaten!
Is er een gids aanwezig tijdens een Horrorwalk?
Nee, een Horrorwalk doe je helemaal zelf op het moment dat het jou uitkomt. Jij bepaalt bovendien zelf het tempo. Het boekje is tijdens je Horrorwalk als het ware jouw papieren gids. Daarom wordt dit boekje ook met liefde en aandacht gemaakt zodat je jouw Horrorwalk niet snel zult vergeten!
Zijn Horrorwalks voor iedereen geschikt?
De Horrorwalks zijn geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Vanwege de soms nauwe straten en hogere afstapjes zijn misschien niet alle locaties geschikt voor mindervaliden en mensen met kinderwagens. Maar we doen ons best om rekening te houden met deze groep. In principe is het dus voor iedereen mogelijk om een Horrorwalk te doen.
Zitten er schrikmomenten in een Horrorwalk?
Nee. De naam Horrorwalk klinkt enger dan het is. Een Horrorwalk is een stadswandeling langs gebouwen en plekken die een bloederige geschiedenis hebben en/of waar een spookverhaal of legende aan vastkleeft. Er springen niet ineens acteurs tevoorschijn om je de stuipen op het lijf te jagen. De minimale leeftijd hebben we gesteld op 12 jaar vanwege de lengte van sommige routes en de bijzondere plekken waar we komen. Een voorbeeld daarvan is het Red Light District in Amsterdam. Is jouw kind wel wat gewend qua lopen en niet snel bang? Dan mag een jonger kind uiteraard gewoon mee.
Ga je ook bij locaties naar binnen?
Nee. Met een Horrorwalk kom je langs de verschillende gebouwen en plaatsen. Je stadswandeling speelt zich dus buiten af. Is een locatie een openbare gelegenheid zoals een café, theater of museum? Dan kun je uiteraard wel naar binnen om een kijkje te nemen, mits deze locatie open is. Entreeprijzen en horecarekeningen zijn uiteraard niet bij je Horrorwalk inbegrepen. Sommige locaties, zoals musea, zijn wél gratis te bezoeken voor mensen met een Museumkaart. Dat maakt je Horrorwalk natuurlijk nóg leuker! En een kopje koffie, een ijsje of een gezellige lunch is natuurlijk ook leuk. Ook op een plek waar het spookt!
Hoe lang duurt een gemiddelde Horrorwalk?
Een gemiddelde Horrorwalk duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Maar je bent natuurlijk altijd vrij om ergens wat te drinken, te eten of naar binnen te gaan. Geniet vooral van je stadswandeling en kijk ook goed om je heen. Je wilt al die mooie huizen, gevelstenen en andere bijzondere dingen toch niet missen?
Hoeveel locaties doe je gemiddeld aan bij een Horrorwalk?
Gemiddeld doe je zo'n 15 verschillende locaties aan. Sommige Horrorwalks komen langs meer locaties omdat er gewoon heel veel over te vertellen is. Maar welke Horrorwalk je ook kiest: je komt in elk geval op veel plekken om een goed beeld te krijgen van de duistere kant van de stad!
Help! Ik ben de weg kwijt, wat nu?
Onze Horrorwalks zijn volledig op papier met een duidelijke, losse routebeschrijving. Lekker offline dus! Maar, bij iedere stop staat ook het adres vermeld. Als je de weg kwijt bent geraakt of je bent een beetje verdwaald, kun je natuurlijk altijd op je mobiel Google Maps raadplegen. Geen telefoon bij je? Er lopen vast aardige stadsbewoners rond die je de weg willen wijzen.
Is er ook een app?
Nee, maar misschien wel in de toekomst. We hebben grootse plannen en willen over een tijdje ook van Europese steden de duistere kant gaan ontdekken. Voor toeristen is een app misschien gemakkelijker, maar omdat we in een digitaal tijdperk leven houden we het voor nu juist bij papier. Lekker offline heeft ook z'n charmes!
Is er ook een audiotour?
Nee, maar misschien wel in de toekomst!
Oh oh, de weg is afgesloten of opgebroken. Wat nu?
Dat is altijd vervelend, maar voor ons is het niet te doen om alle wegwerkzaamheden in de gaten te houden. We vragen je daarom om in dat geval creatief te zijn. Sla een andere straat in om toch op de plaats van bestemming te komen. Raadpleeg eventueel Google Maps als je de stad niet (goed) kent.
Ik woon zelf in de stad waarvan ik de Horrorwalk wil doen. Is dit nog interessant voor mij?
Absoluut! Met onze Horrorwalks kom je misschien zelfs wel op plekken waar je nog nooit eerder bent geweest en je hoort verhalen die je vast nog niet allemaal kent. Dat maakt een Horrorwalk juist zo leuk, zelfs als je de stad al goed kent. Wedden dat je jouw eigen stad straks met heel andere ogen bekijkt?
Waarom staat de route niet op de website?
We geven onze geheimen natuurlijk niet prijs. Je moet dus zelf ervaren langs welke griezelige plaatsen en gebouwen wij de route hebben uitgezet. Alle verhalen zijn de moeite meer dan waard!
Kan ik een Horrorwalk ook in het donker doen?
Jij bepaalt wanneer je jouw Horrorwalk gaat doen, dus ga gerust na zonsondergang op pad. Houd er wel rekening mee dat sommige parkjes, steegjes en hofjes 's avonds gesloten kunnen zijn. Je kunt dan niet even naar binnen om te spieken. Denk daarnaast natuurlijk ook aan je eigen veiligheid.
Stel: ik wil de Horrorwalk doen met 4 personen. Betaal ik dan ook 4 x € 29,50?
Nee, je betaalt dan maar 1 x € 29,50 met z'n vieren. We raden aan om één Horrorwalk met maximaal 5 personen te delen. Wil je met meer mensen op stap? Dan raden we aan om meerdere Horrorwalks af te nemen. Zo kan iedereen de belevenis het beste ervaren.